Persoonsgebonden Budget (PGB)

Een persoonsgebonden budget (PGB) is een bedrag dat je van de Gemeente of het zorgkantoor ontvangt, waarmee u zelf zorg, verpleging, hulp of ondersteuning (voor een deel) kunt inkopen. Als ontvanger van een PGB bepaalt u zelf welke zorgverlener u inschakelt en wanneer. Er zijn verschillende soorten PGB’s. Welk PGB u moet aanvragen en hoe groot het bedrag is dat u ontvangt, hangt volledig af van uw persoonlijke omstandigheden.

Wij helpen u graag bij het uitzoeken en aanvragen van een PGB. Zo verzorgt MeMo Zorg een totaal pakket voor u en kunt u thuis blijven genieten.

Afspraak maken Meer informatie Rijksoverheid

Welke PGB zorg heeft u nodig?

U heeft een beperking en heeft daarvoor zorg nodig. MeMo Zorg biedt diverse soorten zorg waarvan u gebruik kunt maken met een PGB.

Begeleiding (individueel)

Heeft u hulp nodig bij de administratie, begeleiding bij uw hobby of kunt u niet alleen thuis zijn? Daarvoor bieden wij begeleiding (aan huis).

Persoonlijke verzorging

Heeft u hulp nodig bij uw persoonlijke verzorging? MeMo Zorg ondersteunt u bij bijvoorbeeld het wassen, naar het toilet gaan of het innemen van uw medicijnen. Wij helpen u bij de dagelijkse zorg.

Verpleging

U heeft hulp nodig als gevolg van een medische aandoening? MeMo Zorg helpt u bij de verzorging van een wond of het geven van een injectie. Ook het verwisselen van een sonde of katheter behoort tot onze dienstverlening.

Welke zorg kunnen wij u bieden met een PGB?

Zorg afgestemd op uw wensen

  • Persoonlijke verzorging en betrokkenheid
  • Altijd begeleiding op maat
  • Vakbekwame en vriendelijke medewerkers
  • Vast team verzorgers
  • Gemotiveerd team
  • Meer dan alleen thuiszorg