Hulp bij ouderdom

Ouderen willen en kunnen steeds vaker thuis blijven wonen. Vaak ondervinden veel ouderen uitdagingen tijdens hun dagelijkse handelingen zoals eten, lopen of aankleden. Bij ouderdom gaan de lichamelijke en geestelijke krachten achteruit. Het verschilt per persoon wanneer de kenmerken van het ouderdom merkbaar worden. Het omgaan met ouderdom kan moeilijk zijn, maar met behulp van hulpmiddelen kan uw leven eenvoudiger en aangenamer gemaakt worden.

Afspraak maken Lees verder

Ouderen blijven langer thuis wonen

Steeds meer ouderen kunnen langer thuis blijven wonen. Dit is mogelijk door de vele hulpmiddelen die ouderen ondersteunen tijdens hun dagelijkse bezigheden. De gevolgen van ouderdom verschillen per persoon. Er zijn dan ook veel verschillende hulpmiddelen op de markt.

Hulpmiddelen die u bijvoorbeeld kunnen helpen wanneer u in de badkamer, slaapkamer of eetkamer bent. Heeft u moeite met lopen, waardoor uw mobiliteit achteruit gaat? Dan is een rollator of looprek iets voor u. Of heeft u moeite met uit bed te komen? Dan kan een ruggensteun iets voor u zijn. Ook kan een bedleestafel handig zijn. Zo kunt u in bed lezen.

Heeft u moeite om tijdens het douchen uzelf goed te wassen, omdat u niet overal bij kan? Dan kan een verlengde badspons iets voor u zijn. Hierdoor maakt u plekken die moeilijk bereikbaar zijn weer bereikbaar.

Dit zijn allemaal voorbeelden van (kleine) hulpmiddelen die ervoor zorgen dat u minder afhankelijk bent van andere personen. Hierdoor kunt u dus nog langer thuis blijven wonen en van uw vertrouwde omgeving genieten.

Ondersteuning nodig bij ouderdom?

De gevolgen van ouderdrom verschillen per persoon. Het is dan ook persoonsafhankelijk welke hulpmiddelen bij u passen. Wilt u meer weten over ondersteuning bij ouderdom en de verschillende soorten hulpmiddelen, neem dan vrijblijvend contact met ons op en maak een afspraak.

Wat kunt u van ons verwachten?

Zorg afgestemd op uw wensen

  • Persoonlijke verzorging en betrokkenheid
  • Altijd begeleiding op maat
  • Vakbekwame en vriendelijke medewerkers
  • Vast team verzorgers
  • Gemotiveerd team
  • Meer dan alleen thuiszorg