Diagnose van dementie
Dementie bij ouderen is iets wat vaak voorkomt. In het begin lijkt het op vergeetachtigheid. De hersenen functioneren steeds minder goed, waardoor er uiteindelijk geheugenproblematiek ontstaat. Een van de meest voorkomende vormen van dementie is Alzheimer.
In het beginstadium, als er nog geen diagnose is gesteld, zitten veel mensen in grote onzekerheid. De huisarts kan een diagnose stellen, maar kan u ook doorverwijzen naar een specialist. Voor een goede behandeling is het belangrijk dat de diagnose dementie zo vroeg mogelijk wordt vastgesteld. Met de juiste behandeling kunnen symptomen en achteruitgang worden afgeremd. Alzheimer (en andere vormen van dementie) zijn te behandelen met en zonder medicijnen.
Zorg en ondersteuning
Als de diagnose dementie is vastgesteld, moet vervolgens de juiste vorm van zorg worden bepaald. Deze zorg wordt vaak steeds intensiever. MeMoZorg biedt daarom mogelijkheden voor zorg, begeleiding, opvang en ondersteuning. Wij bieden o.a. dagelijkse zorg en ondersteuning van de dagelijkse taken zoals eten, drinken en mondzorg. Daarnaast bieden wij ook hulp bij het geven van structuur aan de dag invulling. Ook activiteiten als bewegen en muziek zijn vormen van ondersteuning die belangrijk zijn voor mensen met dementie. Voorbeelden hiervan zijn de dagopvang, zorgboerderijen of ontmoetingscentra.
Ondersteuning nodig bij dementie?
Wilt u meer weten over zorg en ondersteuning bij dementie en de verschillende soorten hulpmiddelen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op en maak een afspraak.
Wat kunt u van ons verwachten?
- Dagelijkse zorg en ondersteuning
- Dagbesteding en dag invulling
- Advies bij hulpmiddelen
- Hulp bij mantelzorg
- Belevingsgerichte zorg